
کار متخصص داخلی چیست؟
جهت تشخیص بیماریها و انجام پروسههای مختلف درمانی باید به پزشک متخصص داخلی رجوع کنیم، اما نکته مهمی که وجود دارد این است که برای درمان هر عضوی از بدن باید حتماً به سراغ دکتر متخصص داخلی همان عضو مراجعه کرد تا بهترین نتایج گرفته شود. در این صورت سؤال اصلی که مطرح میشود این است که پزشک متخصص داخلی کیست و چه مواردی در حیطه کاری او قرار میگیرد؟ اگر شما نیز به دنبال پاسخ این موضوع هستید با ما در ادامه همراه باشید تا با تخصص داخلی و موارد مرتبط با آن بیشتر آشنا شوید.
بهطور کلی اگر بخواهیم در رابطه با پزشک متخصص داخلی صحبت کنیم باید بگوییم فردی است که در زمینه تشخیص و درمان بیماریهای بزرگسالان (به غیر از جراحی) تخصص دارد و برای تشخیص و درمان بیماریهای داخلی معمول و یا پیچیده باید ابتدا به سراغ متخصص داخلی بروید و سپس در صورت نیاز و پس از انجام معاینات اولیه در صورت صلاحدید به پزشک متخصص دیگری در زمینهای خاص ارجاع داده شوید. به نوعی میتوان گفت که پزشک متخصص داخلی وظیفه تشخیص و درمان اولیه بیماران را برعهده دارد.
وظایف و ویژگیهای یک پزشک متخصص داخلی چیست؟
دکتر متخصص داخلی در بیمارستانها، مطبهای خصوصی، مراکز درمانی و… فعالیت دارند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم به تنهایی اجازه عمل بیمار را ندارند و میتوانند در زمان انجام عمل جراحی توسط متخصصان سایر رشتهها به عنوان فردی که تخصص در تشخیص بیماری دارد در کنار آنها باشند. بهصورت کلی و اجمالی میتوان ویژگیها و وظایف یک پزشک متخصص داخلی را طبق موارد ذیل شرح داد.
ارتباط موثر با پزشک متخصص:
پزشک متخصص داخلی بعد از ارجاع بیمار به متخصص رشته دیگر میبایست در مراحل درمان بیمار به منظور ارائه مشاوره با پزشک متخصص دیگر در ارتباط باشد.
ارائه برنامه درمان:
یک متخصص داخلی باید برنامهای برای درمان بیمار تبیین کند. اگر نیاز به درمان طولانی مدت است؛ باید برنامه درمانی نیز طولانی مدت باشد و تا زمان بهبودی و اطمینان از بین رفتن بیماری در کنار بیمار باشد.
همراهی با بیمار از ابتدا تا انتها:
پزشک متخصص داخلی میتواند در تمامی مراحل بیمار در کنار او باشد؛ چرا که در زمان اولین مراجعه تمامی آزمایشها و تستهایی که به منظور تشخیص وضعیت بیمار مهم و حیاتی بوده از او به عمل آورده شده است. پس این متخصص میتواند حتی بعد از ارجاع بیمار به متخصص دیگر نیز در کنار او به عنوان مشاوره حضور داشته باشد.
زیر نظر گرفتن بیمار بعد از درمان:
بعد از انجام کامل مراحل درمان و بهبودی کامل بیمار، پزشک متخصص داخلی میبایست جلساتی را برای بررسی اوضاع بیمار بعد از درمان نیز با بیمار هماهنگ کند. چرا که ممکن است بیماری برگشت داشته باشد و اگر بیمار به حال خود رها شود باعث برگشت وخیمتر بیماری گردد.
صبور و شنونده بودن:
پزشک متخصص داخلی به جهت داشتن مراجعهکنندگان زیاد و در رابطه با بیماریهای مختلف، میبایست پرحوصله و صبور باشد تا بتواند با آرامش با بیمار برخورد کرده و با تمرکز کافی به حرف بیمار گوش فرا دهد تا بتواند مشکل را برطرف نماید.
برخورداری از دانش روز:
پزشک متخصص داخلی و بهطور کلی تمامی پزشکان میبایست از به روزترین اطلاعات در زمینه تشخیص و درمان بیماریها مختلف باخبر باشند و بتوانند بهروزترین متدها را در درمان بیماریهای مختلف به کار بگیرند و مطالب را نیز با صبوری به بیمار انتقال دهند.
برای تشخیص و درمان چه بیماریهایی به متخصص داخلی مراجعه کنیم؟
بهتر است بهطور کلی هر چند وقت یکبار به سراغ یک پزشک متخصص داخلی برویم اما ابتدا باید بدانیم که برای تشخیص و درمان چه بیماریهایی میتوانیم به این متخصصان مراجعه کنیم. پزشک متخصص داخلی میتواند طیف وسیعی از بیماریها که مرتبط با اندامهای متفاوت بدن هستند تشخیص و درمان نماید. از جمله بیماریهایی که میتوان برای تشخیص و درمان آنها به این پزشکان مراجعه کرد:
- درمان انواع فشار خون عصبی، ارثی و…
- درمان چربی خون
- درمان بالا بودن قند خون
- به وجود آمدن بیماریهای عفونی در بدن
- مشکلات مرتبط با کمخونی
- بیماریهای ریوی و مشکلات مرتبط با تنگی نفس
- انواع مشکلات معده
- بیماریهای مرتبط با بلوغ جوانان
- استفاده از رژیمهای لاغری
- و…
آیا متخصص داخلی همان دکتر عمومی است؟
بسیاری از مردم به اشتباه تصور میکنند که پزشک متخصص داخلی همان پزشک عمومی است و تفاوتی بین فعالیتها و دانش این دو پزشک نمیبینند. در صورتیکه تفاوتهای اساسی بین این دو وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مدرک پزشکی
مدرک پزشک عمومی تنها بعد از گذراندن دوره پزشکی عمومی توسط تمامی پزشکان دریافت میشود اما فردی که مایل به دریافت تخصص داخلی است، بعد از گذراندن دوره پزشک عمومی در آزمون دوره تخصص شرکت کرده و بعد از قبولی حدود 4 سال در این رشته کسب علم میکند تا موفق به دریافت مدرک پزشکی تخصص داخلی میشود.
مکمل متخصصین
همانطور که اشاره کردیم پزشک متخصص داخلی میتواند با حضور در کنار متخصصان دیگر به آنها ارائه مشاوره نماید در صورتیکه یک پزشک عمومی به هیچوجه امکان ارائه این موضوع را ندارد.